شرایط تایید لیست دانشگاه‌های خارج از کشور

اطلاعیه امور دانشجویی

 

مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شرایط تایید لیست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد ‏تایید آن وزارتخانه در رشتههای مرتبط ‏با علوم پزشکی را اعلام کرد.

 

با بررسی‌ های کارشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پیرو مصوبه شورایعالی ارزشیابی، اعتبار لیست دانشگاه‌‌های مورد تایید، دو ساله اعلام می‌ شود.

 

بنابراین فهرست دانشگاه‌های مورد تایید خارج از کشور اعلام شده برای سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱، برای سال تحصیلی ۲۰۲۳-۲۰۲۲ نیز در رشته‌های مرتبط با علوم پزشکی دارای اعتبار است.

 

مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرده است که از سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ و بعد از آن، زمان شروع به تحصیل در دوره اصلی، ملاک مورد تایید بودن دانشگاه است.

معیار شروع به تحصیل، تاریخ ویزای معتبر، تاریخ خروج از کشور و تاریخ حضور و شرکت در کلاس‌ های دوره اصلی، مطابق با برنامه سال‌ تحصیلی دانشگاه مربوطه است.

 

همچنین کالج های وابسته به دانشگاه اصلی ذکر شده در لیست و شعب آن در سایر کشورها مورد تایید نبوده و مدارک صادره از آنها قابل ارزشیابی نیست.

اطلاعیه در خصوص ارزشیابی و تایید دانشگاههای خارج از لیست مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی(مرداد 1403)

بنا به اعلام معاونت آموزش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با چگونگی ارزشیابی و تائید مدارک دانشگاه‌های علوم پزشکی غیر تایید خارج از کشور و شرایط انتقال به دانشگاه‌های داخل کشور بدینوسیله اعلام می‌گردد:

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در راستای وظایف شورایعالی ارزشیابی ( به عنوان تنها مرجع رسمی تعیین ضوابط جهت ارزشیابی مدارک تحصیلی طبق قانون تشکیلات وزارت بهداشت) از سال ١٩٩٣ میلادی (١٣٧٢ شمسی) نسبت به اعلام لیست دانشگاههای مورد تایید جهت متقاضیان ادامه تحصیل در خارج از کشور اقدام نموده و این لیست در سایت های مرتبط وزارت بهداشت موجود بوده و کلیه متقاضیان ادامه تحصیل در صورت تقاضای ارزشیابی و ارائه خدمت در داخل کشور، موظف می‌باشند در چارچوب لیست های اعلامی و ضوابط تعیین شده نسبت به انتخاب دانشگاه و ادامه تحصیل اقدام نمایند. لازم به ذکر است تا سال تحصیلی ٢٠١٧-٢٠١٦ لیست دانشگاههای مورد تایید بر اساس بازدیدهای دوره ای و در نظر گرفتن شرایط پذیرش دانشجو و سطح علمی دانشجویان و دانش آموختگان خارج از کشور از این دانشگاهها، تهیه و اعلام می‌گردید و از سال تحصیلی ٢٠١٨-٢٠١٧ این لیست بر اساس سه سیستم رتبه بندی مورد تایید جهانی QS و Times وShanghai  اعلام می‌گیرد و از سال تحصیلی مذکور نیز به صراحت اعلام گردیده بود که مدارک دانش آموختگان دانشگاههای خارج از این لیست تحت هیچ شرایطی قابل ارزشیابی نمی‌باشد. با این وجود، متاسفانه به دلایل متعدد، تعدادی از متقاضیان ادامه تحصیل درخارج از کشور، بدون توجه به لیست دانشگاههای مورد تایید و ضوابط مربوطه، نسبت به تحصیل در دانشگاههای غیرتایید اقدام می نمایند، بدیهی است وزارت متبوع در ارزیابی دانشگاهها دارای معیارهایی از جمله معیارهای علمی و آموزشی مشخص بوده و امکان بررسی و تایید دانشگاههایی که حداقل معیارهای مد نظر وزارت متبوع را ندارند به صرف تحصیل دانشجویان ایران در آن دانشگاهها میسر نمی‌باشد.

با توجه به اینکه گروه کثیری از دانشجویان بدون توجه به اطلاعیه‌های مکرر قبلی نسبت به تحصیل در دانشگاههای غیر تایید از سال تحصیلی ٢٠١٨- ٢٠١٧ اقدام نموده بودند لذا مراتب در شورای عالی ارزشیابی مورخ ٣٠/٤/١٤٠٣ مطرح و با تعمیم مصوبات ورودیهای قبل از این سال تحصیلی به ایشان موافقت گردید، لذا با در نظر گرفتن کلیه مصوبات قبلی و مصوبه جدید و در نهایت مساعدت با این افراد آخرین شرایط ارزشیابی دانش آموختگان دانشگاههای غیرتایید با هر تاریخ شروع به تحصیل بعد از ژانویه ٢٠١٣ به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

  • ارائه مدرک تخصص از دانشگاههای مورد تائید وزارت بهداشت
  • شرکت و قبولی در آزمون‌های معتبر بین المللی که از نظر شورایعالی ارزشیابی مورد تائید می‌باشد
  • دریافت مجوز کار (با آزمون حضوری) از کشورهایی که دارای دانشگاه مورد تائید از نظر وزارت بهداشت هستند

 بر اساس مصوبه شورایعالی ارزشیابی مورخ ١۴/۹/١۴۰٢ ، چنانچه کشور محل تحصیل دارای دانشگاه مورد تایید از نظر وزارت متبوع باشد و جهت ارائه مجوز کار توسط مرجع مربوطه، آزمونی مستقل از مدرک اعطا شده توسط دانشگاه، از متقاضی بعمل می آید، مجوز کار کشور محل تحصیل نیز مورد قبول خواهد بود.

شایان ذکر است بر اساس مصوبه اخیر، مدارک دانش آموختگی افرادی که شروع تحصیلشان در خارج از کشور در دانشگاههای غیرتایید بوده و در هنگام تحصیل به دانشگاه تایید منتقل شده و حداقل بیش از نیمی از دوره آموزشی را در دانشگاه تایید تحصیل و اخذ مدرک شان از دانشگاه تایید بوده است، امکان ارزشیابی میسر خواهد بود. بدیهی است این موضوع مجوزی برای شروع به تحصیل افراد در دانشگاههای غیرتایید نبوده و کماکان ارائه هرگونه تسهیلاتی در حین تحصیل (اعم از تسهیلات ارزی، غیر ارزی، معافیت تحصیلی، انتقال) صرفاً به دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاههای مورد تایید میسر می‌باشد و این وزارت هیچگونه تعهدی در قبال دانشجویانی که بدون توجه به ضوابط در دانشگاههای غیر تایید شروع به تحصیل نمودهاند ندارد.

لازم به ذکر است با توجه به اینکه بر اساس الزامات ابلاغی این وزارت، رعایت سقف پذیرش از سوی دانشگاهها (اعم از پذیرش اولیه و یا پذیرش دانشجوی انتقالی) از معیارهای باقی ماندن دانشگاه در لیست دانشگاههای مورد تایید است، لذا این مصوبه صرفاً جهت کمک به دانشجویان فعلی برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه ایشان بوده و با توجه به متغییر بودن لیست دانشگاههای مورد تایید بر اساس بررسیهای سالیانه و امکان حذف برخی دانشگاهها در آینده، برای متقاضیان فعلی و علاقمندان شروع به تحصیل در خارج از کشور به هیچ عنوان توصیه نمی‌گردد.